Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Varkaudessa riittää koettavaa myös syksyllä. Elämysten etsijälle suosittelemme Mekaanisen Musiikin Museota, Tattoo Museota ja Taidekeskus Väinölää. Sukella menneeseen Varkauden museoissa entisessä Tehtaan hotellissa ja  Kanavamuseossa Taipaleen kanava-alueella. Kanavamuseo on avoinna vielä elokuun ajan.

Kulttuurin ystäville Varkauden Teatteri tarjoaa upeita näytelmiä, joihin voi yhdistää hyvän ruuan ja majoituksen. Syksyn ohjelmistossa on musiikkinäytelmä ja viihdyttävä aikamatka Vexi Salmen elämästä, Villit Vuodet, joka saa ensi-iltansa 18.9.2021. Näytelmä Erämaan kutsu on klassinen kertomus eläimen suhteesta luontoon ja omaan alkuperäänsä. Taiteilija Ville-Veikko Valtanen näyttelee tarinan kaikki kymmenkunta roolia ja tarjoaa katsojille seikkailuntäyteisen elämyksen. Onnennumerot on komedia perheestä ja lottokupongista. Elämä tyttären perheen nurkissa muuttuu kertaheitolla, kun voittorivi osuu kohdalle. Ensi-ilta 9.10.2021. Varkauden Teatterin Simpauttaja-Finnhits tuo meille nuoruuden kiihkeän kesän ikimuistoisten sävelten myötä. Syvää draamaa, suuria tunteita, ikimuistoisia repliikkejä – jotka osataan ulkoa. Tämä kuplille kehuttu näytelmä saa syksyllä 10 lisäesitystä. Ohjelmistoa rikastuttavat Klubi-illat ja tähtivierailut. Teatteripaketit löydät https://varkaudenteatteri.fi/teatteripaketit/

Luontoaktiviteetit keskellä kaupunkia

Kalasta keskustassa, soutele Saimaalla, lähde piknikille puistoon tai pyöräillen taiteeseen. Viihtyisä Hertunrannan puistoalue tarjoaa upeat puitteet ajanviettoon. Ulkokuntoilun mahdollisuudet ja kohennettu uimaranta-alue houkuttelevat viettämään aikaa keskustan järvimaisemissa.

Varkaudesta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia ruokaravintoloita jokaiseen makuun. Legendaarisia burgereita ja maistuvia salaatteja tarjoillaan Mortonissa ja virran varrelta löytyy myös Kahvila-Ravintola Björn. Näe kaunis Varkaus Terassikahvila Tornista.

Kesän liikuttavimmat treenifestarit  Ole.Fest Hertunranta 2021 järjestetään 28.8.2021. Ole.Fest on hyvän mielen treenitapahtuma, joka tuo yhteen kuumimmat treenit, huippuohjaajat, kannustavan yhteisön ja paikallisten pienyrittäjien monipuoliset palvelut! Tapahtumaan on vapaa pääsy, tunneille osallistuaksesi tarvitset lipun. 

Syksyllä 2021 Flow Huttula tarjoilee henkistä ja fyysistä pääomaa joogaharjoitusten ja itsetutkiskelun merkeissä. Tarjolla on mm. metsäjoogaa 18.8. tai joogabrunssi Wanhalla Asemalla 29.8. Katso lisää Flow Huttulan verkkosivuilta.

Varkaus-päivät 10.-12.9.2021

Ohjelmassa on mm. musiikkia, tanssia, kohtaamispöytiä, valokuvasuunnistus, seminaari, katujunan kierroksia, taidenäyttely – ja paljon muuta!

Syys-Vekara 18.-24.10.2021

Mitäpä jos viettäisit syysloman Varkaudessa? Vekara-Varkaus Festivaaliviikon pikkusisar Syys-Vekara järjestetään viikolla 42 syyslomaa viettäville lapsille ja perheille.  Lapset pääsevät opettelemaan uusia taitoja, tekemään taidetta, liikkumaan, ulkoilemaan ja retkeilemään koko perheen voimin. Ohjelmisto rakentuu syksyn mittaan Syys-Vekaran verkkosivuille.