Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Varkauden syksy on kulttuurintäyteinen! Ilmojen viiletessä on mukavaa siirtyä sisätiloihin, ja tutustua museoiden ja teatterin tarjontaan!

Varkauden Teatterin syksyn ohjelmistossa löytyy monenlaista nähtävää. Syksyn hitti on Vexi Salmen elämään perustuva viihdyttävä aikamatka Villit Vuodet, joka saa ensi-iltansa 18.9.2021. Musiikkinäytelmässä katsoja pääsee seuraamaan Vexi Salmen tietä suomalaisen popmusiikin huipulle. Näytelmä Erämaan kutsu on klassinen kertomus eläimen suhteesta luontoon ja omaan alkuperäänsä. Taiteilija Ville-Veikko Valtanen näyttelee tarinan kaikki kymmenkunta roolia ja tarjoaa katsojille seikkailuntäyteisen elämyksen. Onnennumerot on komedia perheestä ja lottokupongista. Elämä tyttären perheen nurkissa muuttuu kertaheitolla, kun voittorivi osuu kohdalle. Ensi-ilta 9.10.2021. Varkauden Teatterin Simpauttaja-Finnhits tuo meille nuoruuden kiihkeän kesän ikimuistoisten sävelten myötä. Syvää draamaa, suuria tunteita, ikimuistoisia repliikkejä – jotka osataan ulkoa. Tämä kuplille kehuttu näytelmä saa syksyllä 10 lisäesitystä. Ohjelmistoa rikastuttavat Klubi-illat ja tähtivierailut. 

Varkauden museoiden Teollisuuden tekijät -teeman toinen näyttely Metsäkansa keskittyy teollisuuden alkutuotantoon, puunhankintaan ja kuljetukseen kaukaisista korvista Varkauden tehtaille. Metsäkansan elämä ja metsätyöt ovat luoneet pohjan koko Varkauden teolliselle kehitykselle. Näyttely perustuu Ivar Ekströmin Metsäkansa-valokuvakokoelmaan. Ekström työskenteli A. Ahlström Osakeyhtiön palveluksessa vuodesta 1909 lähtien. 51-vuotisen työuransa aikana hän kokosi ansiokkaan Metsäkansa –kokoelman, jossa on yli 300 hänen ottamaansa valokuvaa.

Yhdistä kulttuurielämykseen myös herkkuhetkiä ja majoitus! Hotel Oscar tarjoaa majoitus- ja ravintolapaketteja teatteriesitysten ja Warkaus-salin konserttien yhteyteen. Warkaus-salin syksyn ohjelmisto sisältää musiikkia Queenista Titi-nalleen ja Savonlinnan orkesteriin sekä komediaa stand-upin, imitaation ja musikaalin muodossa. Kulinaarisia nautintoja tarjoaa Oscar’s bar & dinner

Samalla reissulla kannattaa tutustua myös Mekaanisen Musiikin MuseoonTattoo Museoon ja Taidekeskus Väinölään.