Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Vaelluksia Vanhassa Varkaudessa -elämyskierros odottaa kokijaansa!

09.09.2022

Vanhan Varkauden valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö kertoo tarinaa, jonka monet vaiheet ja juonenkäänteet eivät avaudu ensisilmäyksellä. Vaelluksia Vanhassa Varkaudessa on elämyskierros, joka tuo tarinat eloon.

Reitin voi kiertää perinteiseen tapaan pelkän paperikartan avulla, joita tulee saataville museoiden lisäksi mm. matkailualan yrityksiin. Parhaan kokemuksen saa kuitenkin käyttämällä maksutonta Salmi AR -sovellusta kuulokkeiden kanssa joko älypuhelimella tai tabletilla.

Lisätyn todellisuuden sisällöt (AR) aktivoituvat kohteiden lisäksi missä vain skannaamalla kartan kuvat sovellusta käyttäen. Äänisisällöt sen sijaan aktivoituvat sovelluksessa vain kohteen läheisyydessä.

Elämyskierros on saatavilla suomeksi ja englanniksi, ja siihen voi tutustua ympärivuotisesti. Reitin pituus on noin 3,5 kilometriä, alkaen kaupungintalolta ja päättyen Kosulanniemeen. Kierrokseen on hyvä varata aikaa noin tunnin verran.

Vaelluksia Vanhassa Varkaudessa sisältää kartan ja kylttien sisältämien kuvien ja tekstien lisäksi animoituja videoita, 3D-mallinnuksen sekä äänikerrontaa. Salmi AR -sovellus toimii useimmilla mobiililaitteilla, myös ilman verkkoyhteyttä, kun sisältöpaketti on valmiiksi ladattu laitteelle.