Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Tervetuloa Keski-Savon sydämeen!

Valloittava Varkaus sijaitsee sopivasti valtaväylien varrella ja on lupsakan perinteikäs paikka matkailuun.

Kaupungin katukuvassa näkyy vahvasti teollisuuden ympärille rakennettu, arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen paikalliskulttuuri.

Varkauden rakennuskantaan ovat ajan saatossa vaikuttaneet myös monet nimekkäät arkkitehdit. Rakennusperinteeseen on jättänyt kädenjälkensä mm. Valter ja Ivar Thomé, Karl Lindahl sekä maailman tunnetuinpiin kuuluva arkkitehti, Alvar Aalto.

Vanhan Varkauden alue on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö ja sen rakennuskanta on kokonaisuudessaan suojeltu. Kaupungin rikkaaseen kulttuurihistoriaan pääsee tutustumaan mm. Varkauden oppaiden teemaopastuksissa sekä omatoimisesti Vaelluksia Vanhassa Varkaudessa -elämyskierroksella.

Taipaleen kanava-alueella sijaitsevassa kanavamuseossa voi tutusta vesiteiden ja kanavien historiaan. Aluetta kiertää kanavapolku, jonka opastauluissa on tietoa alueen yli 180-vuotisesta historiasta. Kanava-alueella voi myös seurata veneiden ja laivojen sulutusta nykypäivänä.

Varkaudessa on 1 690 hehtaaria luonnonsuojelualuita, joiden tehtävänä on turvata luontotyyppien ja lajiston moninaisuutta sekä antaa ihmisille mahdollisuus rentoutua ja retkeillä luonnossa.

Kaupungin tuntumassa sijaitsevan luonnonsuojelualueen, Kämärin, luontopolun eläinlajisto on rikas. Alueella elää Varkauden nimikkoeläin saukko ja lahoavat lehtipuut ovat talvisin houkutelleet alueelle myös valkoselkätikan. Linnasaaren kansallispuisto on suomalaista järviluontoa parhaimmillaan. Satojen saarien ja suurten järvenselkien keskellä elää kalasääski ja sympaattinen saimaannorppa.

Saimaan järvimaisemia voi ihailla laivaristeilyllä tai melontaretkellä. Kalastaa voi keskellä kaupunkia Pirtinvirrassa ja ympäristön laajalla 3000 hehtaarin kalastusalueella.

Lisää mielenkiintoisia matkailukohteita löydät sivustoltamme, nähdään Varkaudessa!

Perustietoa Varkaudesta