Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

 1. Tunnelmalliset kesäterassit 
  Terassikahvila Torni vesitornin huipulla, konttiravintola Morton Hertunrannan rantatorilla ja Keskuskonttorin.
 2. Vekara-Varkaus Festivaaliviikko
  Lapsille suunnattu tapahtumatäyteinen festivaali houkuttelee joka vuosi tuhannet vekarat monipuolisten elämysten pariin. Kesän kohokohta tarjoaa sekä perheen yhteistä tekemistä, että lapsille mahdollisuuden ainutlaatuisiin seikkailu-, leikki- ja taideohjelmanumeroihin. 
 3. Mekaanisen Musiikin Museo 
  Näe ja kuule mekaanisen musiikin historia 1850-luvusta nykypäivään! Pohjoismaiden mittapuulla ainutlaatuinen museokokemus tutustuttaa sinut yli 250 soittimeen; esimerkkinä mainittakoon vaikka maailman suurimpaan orkestrionin, 75-soittajan Popper Goliath. Sivistymisen lisäksi  kannattaa varustautua räväkkään ohjauskierrokseen ja yllättävään eläinkohtaamiseen museoympäristössä.
 4. Taidekeskus Väinölä
  Idyllisessä 1900-luvun alkupuolen hirsitalossa on kesäisin hurmaava ILOA – Naivistit Varkaudessa -näyttely. Lisäksi Väinölässä järjestetään Tarinoiden taikaa -tapahtumia ja tiistaisin nukketeatterin lumoa Adalmiinan helmi -esitysten muodossa. Kotoisa kahvio, ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike, kortti ja julistemyymälä palvelee asiakkaita.
 5. Kalakukko-katujuna
  Vekara-Varkaus – viikosta eteenpäin värikkäästi maalattu katujuna viilettää pitkin Varkautta heinäkuussa.
 6. Varkauden Museot & Vanha Varkaus – kävelykierros
  Varkauden Museo ja Taidemuseo toimivat saman katon alla entisessä, vuonna 1914 rakennetussa Tehtaan hotellissa. Museot vaalivat Varkauden teollista, sekä teollisten yhteisöjen historiaa. Museoihin on vapaa pääsy.
  Vanha Varkaus – kävelykierroksella tutustutaan kaupungin omaleimaiseen tehdasmiljööseen. Puutarhamaisen tehdasympäristön keskeltä nousevat nimekkäiden arkkitehtien, kuten Alvar Aallon, Karl Lindahlin sekä Ivar ja Valter Thomén kädenjäljet. 
 7. Keskuskonttori & Wanha Asema 
  Tehtaiden vanha keskuskonttori 1840-luvulta on herätetty uudelleen henkiin paikallisten palveluyritysten, ulkobaarin ja -kahvilan muodossa. Varkauden Wanha Asema jatkaa samankaltaista tunnelmallista linjausta junaraiteiden juurella.. 
 8. Taipaleen Kanavamuseo ja kesäteatteri 
  Taipaleen kanava-alueella voi tutustua 170-vuotiaaseen vanhaan kanavaan ja Kanavamuseoon. Käyskentelyn ohessa voi myös pistäytyä museon oheisessa kahvilassa. 
 9.