Lake Saimaa - Purest Finland
Valitse taustaväri:

Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus – 5-vuotisjuhlavuosi

Festivaali kokoaa yhteen dekkarin ystäviä, dekkarikirjailijoita ja muita rikollisen kiinnostavia henkilöitä ympäri Suomen. Dekkariteema ei jää pintaraapaisuksi, vaan sitä käsitellään laajasti rikoskirjallisuuden, eri tieteenalojen ja taidemuotojen näkökulmista, ja yleisöllä on mahdollisuus tavata suosikkikirjailijoitaan ja keskustella näiden kanssa kesäisen rennossa ilmapiirissä.

Tapahtumapaikkana on alkuperältään 1800-luvun Warkauden Klubi, jonka erikoisuus on aito kieltolainaikainen salakapakka.

Juhlavuoden festivaalia juhlistetaan ”Sotarikokset – niiden uhrit ja todistajat” – seminaarilla 1.8. Osanottajiksi on tulossa merkittävä joukko asiantuntijoita niin yhteiskunnan huipulta kuin aiheeseen liittyvän asiantuntemuksensa osalta. Myös ilmiöstä kirjoittaneet kirjailijat ovat vahvasti mukana.

Dekkarit Festivaaliin kuuluu perinteisesti valtakunnallinen rikosaiheinen novellikirjoituskilpailu, jonka aiheena vuonna 2020 on ”Perhe on pahin”. Kilpailun pääpalkinto on 1.000 euroa ja voittaja julkistetaan Dekkarit Festivaali -iltagaalan yhteydessä lauantaina 1.8. 

Ojelmistoa täydentää torstaina 30.7. Runo ja rangaistus -lavarunouskilpailu, jossa rikosteema laajennetaan esittävän runouden saralle.

Katso lisätiedot tapahtumasta brott.fi