Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Syys-Vekarassa värikäs ohjelma 12.-18.10.

06.10.2020

Värikäs ohjelma lasten iloksi!

Vaikka epidemia vaikuttaa edelleen, olemme koonneet varotoimet huomioon ottaen ohjelmaa lapsille koulujen syyslomaviikolle. Siksipä nyt kannattaakin viettää syysloma Varkaudessa, lapset pääsevät opettelemaan uusia taitoja, tekemään taidetta, liikkumaan, ulkoilemaan ja retkeilemään koko perheen voimin. Vekara-Varkauden pikkusisar Syys-Vekara järjestetään nyt viidennen kerran koulujen lomaviikolla 42: 12.-18.10.2020. Ohjelmisto koordinoidaan festivaalinväen toimesta ja markkinoidaan Vekara-Varkauden kanavien kautta.


Kuvassa Syys-Vekaran 2020 tuotantotiimi Peikkometsän rooleissa Heli Sutinen ja Tiina Nissinen

ULKOILUA JA LIIKUNTAA
Syyslomalle toivotaan hyviä säitä, koska lapsille on tarjolla heti loman aluksi
la 10.10. retkipäivä luonnon ja eläinten parissa Koivun Lumon pihalle. Pitkin lomaviikkoa voi kiertää omatoimisesti Härkämäen tähtisuunnistusrasteja tai satupolkua Koskipuistossa. Maanantaina satupolku herää henkiin riemukkaana retkenä, jolloin Koskipuistossa voi nähdä Metsän sinipiikoja, Näkin ja osallistua Riemujen juhlaan. Eläinjoogaa on tarjolla maanantaina Ahvenmäen Aistipihalla ja laiturikalastusta tiistaina Käärmeniemen venesatamassa. Hevosten ystäville on tarjolla ratsastusta ja tallitöitä, Kommilassa tehdään Polku-teosta Taajama Tärskyt tapahtumassa keskiviikkona ja torstaina Itsenäisyydenpuistossa veistetään hiekkaa. Torstain Maatilaseikkailu kutsuu Koivun Lumon pihapiiriin auttamaan emäntää maatilan arvoituksen ratkaisussa. Sisäliikuntana on tarjolla salibandiä ja luistelemaan pääsee sunnuntaisin Hurry Areenalle.

TYÖPAJOJA
Pienimuotoisissa työpajoissa leivotaan kuppikakkuja Olohuoneella, tehdään patalappuja Nuorten Talolla, taiteillaan museolla ja askarrellaan Taito Shopissa. Kuvataiteilija Tarja Wallius ohjaa roskataidetyöpajaa, jota inspiroi hänen TOIVO – HOPE –näyttelynsä kirjaston näyttelytilassa. Valomiekkoja tehdään Perheentalolla ja oman planisfäärin voi rakentaa Härkämäellä myynnissä olevista materiaaleista.

ESITYKSIÄ JA SATUA
Yksi Syys-Vekaran huippujutuista on Eläimellistä menoa –lastenkonsertit, jotka Varkauden Teatterin näyttelijäkaarti on tehnyt mittatilaustyö Syys-Vekara –viikolle. Satujen maailma kohdataan myös Kuninkaallisen Nukketeatterin Poika ja Korppi -esityksissä kirjastolla torstaina. Lelujen yössä pehmot tulevat yökylään kirjastolle. Lelujen öisiä puuhia dokumentoidaan ja niistä lapset saavat raportin noutaessaan pehmot takaisin kotiin seuraavana päivänä. 
Ystävämme Pöllö Huupponen on kadottanut tällä kertaa silmälasinsa ja lapsia pyydetään etsimään niitä Satupäivän satuseikkailussa kirjaston lastenosastolla. Seikkailun myötä syntyy oma satukirja, jonka voi viedä kotiin. Syksyn kosketus -taidehetki Perheentalolla keskiviikkona on mielikuvitusretki syksyiseen metsään laulupiirtäen.

Tutustu ohjelmaan, valitse suosikkisi, varaa paikkasi tai nouda lippusi ennakkoon. Muistathan osallistua oireettomana, huolehtia käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää kasvomaskia mahdollisuuksien mukaan varsinkin sisätiloissa.
Kurkista Syys-Vekaran ohjelmaan

Syys-Vekaran yhteistyöverkosto:
Ahvenmäen Aistipiha, Koivun Lumo Ky, Taito Shop, Tmi Jonna Virolainen, VaPa Varkaus ry, Varkauden Kassiopeia Ry, Varkauden kaupunki: kirjasto, lastenkulttuurikeskus Verso, liikuntapalvelut, museo ja taidemuseo, nuorisopalvelut ja olohuone, Varkauden Perheentalo, Varkauden Ratsastuskeskus, Varkauden Tarmo ry:n salibandyjaosto, Varkauden Tarmo ry:n taitoluistelujaosto, Varkauden Teatteri, Warkauden Veisto ry, Warkautelaiset ry

Lisätietoja:
Festivaalipäällikkö Heli Sutinen
Navitas Yrityspalvelut
heli.sutinen@navitas.fi
p. 040 575 0536