Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Valloittava Varkaus sijaitsee sopivasti valtaväylien varrella ja on lupsakan perinteikäs paikka matkailuun. Kaupungin katukuvassa näkyy vahvasti teollisuuden ympärille rakennettu, arkkitehtuurisesti ainutlaatuinen paikalliskulttuuri.

Keskustaan saakka ulottuva Saimaan vesistö, vehreä luonto ja monet käyntikohteet tarjoavat Varkauden seudulla runsaasti mahdollisuuksia lomailijoille. Saimaan järvimaisemia voi ihailla laivaristeilyllä tai melontaretkellä.

Taipaleen kanava-alue ja Kanavamuseo

Taipaleen kanava-alue tarjoaa retkeilijälle kiehtovaa historiaa, monipuolisia elämyksiä ja lupsakkaa tunnelmaa veden äärellä.  Kanavamuseon näyttelyissä sekä alueen kävelykierroksilla tutustutaan alueeseen ja siellä eläneiden ihmisten historiaan.

Makunautintoja ja musiikkia tarjoaa  musiikkikahvila Kukkakeidas. Kahvilassa on livemusiikkia sekä ihanaa mummolafiilistä vastaleivottuine pullineen. Pihapiirissä pääset rapsuttelemaan myös eläimiä.

Hertunranta kaikilla herkuilla

Viihtyisä Hertunrannan puistoalue tarjoaa upeat puitteet ajanviettoon. Ulkokuntoilun mahdollisuudet ja kohennettu uimaranta-alue houkuttelevat viettämään aikaa keskustan järvimaisemissa.

Varkaudesta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia ruokaravintoloita jokaiseen makuun. Legendaarisia burgereita ja maistuvia salaatteja tarjoillaan Mortonissa ja virran varrelta löytyy myös Kahvila-Ravintola Björn. Näe kaunis Varkaus Terassikahvila Tornista.

Mekaanisen Musiikin Museo ja Tatuointimuseo

Kansainvälisempään kulttuuriin pääsee tutustumaan pohjoismaisen suurimmassa Mekaanisen Musiikin Museossa. Kokoelmassa on noin 400 soitinta, joista vanhimmat ovat vuodelta 1850. Vauhdikas, soiton ja tarinoiden siivittämä opastuskierros johdattaa musiikin eri aikakausille.

Suomen ainoa Tatuointimuseo esittelee tatuointikulttuuriin liittyvää aineistoa eri puolilta maailmaa. Museon yhteydessä toimii myös tatuointistudio!

Varkauden monipuolinen tapahtumakesä

Varkauden tapahtumakesä tarjoaa jokaiselle jotain. Lapsia ja lapsenmielisiä ilahduttaa VekaraVarkaus, Varkauden kesäklassinen kutsuu klassisen musiikin ystäviä, kevyttä musiikkia tarjoilee puolestaan Sampea ja Sampanjaa, ja jännityksen ystäville on oma festivaalinsa Dekkarit – Rikospaikkana Varkaus.

Vanha Varkaus ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri

Kaupungin katukuvassa näkyy vahvasti teollisuuden ympärille rakennettu, arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen paikalliskulttuuri. Varkauden rakennuskantaan ovat ajan saatossa vaikuttaneet myös monet nimekkäät arkkitehdit ja Vanhan Varkauden alue on kokonaisuudessaan suojeltu. Kaupungin kulttuurihistoriaan pääsee tutustumaan mm. Varkauden oppaiden teemaopastuksissa sekä omatoimisesti Vanha Varkaus -kävelykierroksella. Koe Varkaudessa arkkitehti Alvar Aallon, arkkitehti Kalevi Väyrysen ja arkkitehti Karl Lindahlin teemakierrokset

Lisää mielenkiintoisia matkailukohteita löydät sivustoltamme, nähdään Varkaudessa!