Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Viihdy talvilomalla Varkaudessa

20.02.2023

Talvilomalla Varkaudessa viihtyvät kaikenikäiset! Nappaa alta vinkit unohtumattomaan perhelomaan tai irtiottoon aikuiseen makuun. Tervetuloa Saimaan seudulle Varkauteen.

Parhaat vinkit perhelomalle

Varkaudessa riittää viikoilla 8–10 monenmoista touhua ja tekemistä niin perheen pienimmille kuin hieman vanhemmillekin. Menotärppejä on tarjolla vain kävelymatkan päässä kaupunkikeskustan tapahtuma-, majoitus- ja ruokapaikoista.
 • Talvi-Vekara tulee 6.–12.3.2023 laajempana kuin koskaan aiemmin. Ihania ulkoilupaikkoja ja mieleenpainuvia käyntikohteita on ympäri kaupunkia ja tekemistä moneen makuun: esityksiä, satuseikkailuja, konsertteja, hiihtoa, pulkkailua, käsitöitä, kuvataidetta, pelejä ja leikkejä! Tapahtuman tarjonnasta osa on maksutonta ja loput edullista.

 • Melkein kaupungin keskustassa Vatuskilla lasketellaan ja lautaillaan aina tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16–20 ja lauantaista sunnuntaihin klo 12–16. Vatuskilla järjestetään myös hiihdonopetusta, sieltä löytyy temppurinne ja perheen pienimpiä palvelee myös naruhissi.

 • Yksi koko Suomen erikoisimmista museoista Mekaanisen Musiikin Museo sijaitsee Varkaudessa. Iloisin, eloisin, värikkäin ja musikaalisin matkailukohde, jonka mukaansatempaavat esittelykierrokset ovat showta ja sirkusta parhaimmillaan. Helmikuun ajan museo on vielä talvitauolla, mutta palvelee vähintään 10 hlön ryhmiä puhelinvarausten perusteella.

 • Varkauden seudun ladut ja luistelupaikat löydät Varkauden kaupungin verkkosivuilta. Kurkkaa myös uimahalli Ilopisaran aukioloajat!

 • Heppoja ja eläimiä pääsee kohtaamaan Koivun Lumossa, jossa erityisesti viikolla 10 tapahtuu liki päivittäin. Freefinns järjestää mm. talvisia maastoretkiä kokeneemmille ratsastajille, heppaleiripäiviä sekä tilavierailuja, joiden yhteydessä pääsee tutustumaan tilan eläimiin. Varkauden Ratsastuskeskuksella vietetään talviriehaa 19.2, talviloman heppapäivää lapsille 8.3. ja arkisin tallilla on tuntitoimintaa.

 • Välillä tulee myös nälkä. Silloin kannattaa ottaa suunnaksi vaikkapa Harri’s Food Factory, jossa asiakaspalautteen mukaan tarjoillaan ehkä Suomen parhaita hampurilaisia. Meiltä Varkaudesta löytyy myös Suomen ainoa kissaravintola Keskuskonttori, jonka aidot italialaiset pizzat ovat yhtä tunnettuja kuin talon pörröisen pehmeät isännät ja emännät Jukka, Sulo, Emily, Tilli, Hagrid ja Ninja.

 • Höyhensaarille voi lomapäivän päätteeksi matkata esimerkiksi Taideniittyyn tai Hotelli Vanhaan Postitaloon. Näistä majoituskohteista löytyy perheiden tarpeita vastaavaa kodinomaista majoitusta tilavissa huoneistoissa.

 

Parhaat vinkit aikuisten talvilomalle

Ihan omanlaisessa Varkaudessa kaikki on lähellä – voit keskittyä vain rentouttavaan lomailuun. Täältä löytyy talviseen lomaan sopivasti luontoa, kulttuuria, liikuntaa ja kaupunkikeskustan palveluja.

 • Jo 110-vuotiaan Varkauden Teatterin ohjelmistossa ovat vauhdikas komedia Katoamistemppu ja Lasinen Eläintarha, joka kertoo ihmisen ikuisesta kaipuusta onneen ja vapauteen.

 • Uutta näkökulmaa talviseen tähtitaivaaseen ja sen yksityiskohtiin saa vierailemalla Härkämäen observatoriossa. Yleisöiltoja järjestetään sunnuntaisin helmikuussa klo 18–21 ja maaliskuussa klo 20–22.

 • Vaelluksia Vanhassa Varkaudessa -elämyskierros kuljettaa läpi kaupungin kertoen teollisuuden, rakennusten ja varkautelaisten historiaa. Tarinat heräävät reitin varrella eloon videoiden, äänileikkeiden ja 3D-mallinnusten avulla. Reitin voi kiertää omatoimisesti kävellen ympäri vuoden.
 • Kauppakatu on keskeinen ostoskatu, jonka varrelta löytyy mm. lahjatavara- ja sisustuspuoteja, vaate- ja asusteliikkeitä, optikkoliikkeitä, kukkakauppoja ja salonkeja. Kivijalkaliikkeistä löytyy persoonallisia tuotteita ja kaivattua henkilökohtaista palvelua. Kurkkaa esimerkiksi Peppinja, Taito Shop Varkaus, Vaeltajan Eräreppu, Kauneushoitola Ihana Valo ja lukuisat muut!

 • Kinkamon Aallon tunnelmallisesta saunasta pääsee pulahtamaan myös avantoon. Kinkamon päärakennus on Suomen tunnetuimman arkkitehtipariskunnan Aino ja Alvar Aallon kätten jälkeä. Sauna lämpenee helmikuussa aina maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17–20. Maaliskuun saunapäivät vahvistuvat myöhemmin.

 • Ostosten lomassa voit istahtaa johonkin kaupungin kahviloista nauttimaan herkullisista leivonnaisista. Poikkea esimerkiksi Gaffer-Cafehen, Piirakkapajaan tai Nautinto Bakeryyn. Ruokaravintola Amandassa jatkuvat bliniviikot. 
 • Sympaattinen ja sydämellisen palvelun Hotel Oscar tarjoaa yöpymiskokemuksen aikuiseen makuun. Hiihtolomakaudella vähintään 2 yön majoituksesta -15%.