Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Vanhan Varkauden talvikausi kutsuu kulttuurin ystäviä

Vanhan Varkauden historia
Alueen kartta

Saimaan rannalla sijaitseva Varkaus ei ilmojen kylmetessä ja pakkasten saapuessakaan suinkaan vaivu horrokseen, sillä talvikaudella paikkakunnalle houkuttelee erityisesti sen ylpeys: pitkät perinteet omaava Varkauden Teatteri. Tämä yli 100-vuotias ammattiteatteri on yksi Suomen vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista taidelaitoksista, ja sen juuret ulottuvat 1800-luvun loppupuolelle.

Osana Vanhaa Varkautta Varkauden Teatteri on yleisönsä rakastama taideyhteisö, joka korkealaatuisen ja monipuolisen ohjelmistonsa lisäksi tarjoaa paikkakuntalaisille ja matkailijoille mielenkiintoisia vierailunäytöksiä. Kunnianhimoinen ohjelmisto, laadukas näyttelijäntyö ja ammattitaitoinen teatterin tekeminen tunnetaan laajalti kotimaassa, ja teatterin ystävät saapuvatkin vieraaksi paikkakunnalle yhä kauempaa.

Talven selkä taittuu kulttuurimatkailemalla

Varkaus ja sen sydän Vanha Varkaus tervehtivät ilolla talven ajan kulttuurimatkailijoita myös muulla tarjonnallaan. Talven selkä taittuu joutuisasti taikomalla vuoden pimeimpään aikaan pientä luksusta miniloman muodossa. Paikallinen kulttuuritarjonta, yksi tai kaksi yötä hotellissa sekä hyvät ruoat ja juomat pitävät huolen siitä, että kevät on jo aivan kulman takana.

Kurkkaa katsomaan Vanhan Varkauden majoitustarjontaa tyylikkäässä Hotel Oscarissa, idyllisessä Vanhassa Postitalossa tai nostalgisissa Taideniityn residensseissä, joista kaikista kulttuurielämykset ovat talvellakin saavutettavissa kävellen. Lukuisat ravintolamme, kuten Kaks Ruusua, Keskuskonttori ja Harri’s Food Factory, tarjoavat talvikauden makuelämyksiä ja kutsuvat nauttimaan kulttuurin jälkilöylyille.

Vanhan Varkauden talvitarjontaa

Talvikaudella Vanhassa Varkaudessa viivähtäville on monenlaista kulttuuritarjontaa. Ohjelmaa löytyy vuosittain mm. juhlapäivien yhteydessä: 20. marraskuuta Lasten oikeuksien päivänä museolla on perhesunnuntai-tapahtuma lapsiperheille, Rakelin päivänä 17. joulukuuta vietetään taidemuseolla kuvataiteen päivää. Talvipäivänseisaus 21. joulukuuta kutsuu kävelemään ja hiljentymään Taipaleen kanavan maisemiin ja Runebergin päivänä 5. helmikuuta Puhutaan kuin Runeberg. Ystävänpäivänä 14. helmikuuta museonystävät toteuttavat Pienen rakkauskahvilan.

Tutustu Varkauden Teatterin talvikauden ohjelmistoon ja Warkaus-salin tapahtumiin, ja muista myös Varkauden museot, Taidekeskus Väinölä ja Taideniitty, sillä kaikki nämä odottavat sinua ympäri vuoden. Nyt on juuri hyvä aika käynnistää talvisen kulttuurimatkan suunnittelu kohti Vanhaa Varkautta!

Vanha Varkaus – Viihdyttävämpi kuin luulitkaan.