Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Paul Wahlin tehtaat rakennutti vuonna 1858 asuin- ja vastaanottorakennuksen tehtaanlääkärinä toimineelle Sanfrid Theofron Hällströmille. Hällströmin nuorimman pojan, Johannes (Hannes) Hällströmin v. 1942 kirjoittamissa muistelmissa olevan pohjapiirroksen mukaan päärakennuksessa oli seitsemän huonetta, mm. tohtorin vastaanottohuone ja odotushuone. Rakennuksen suuntaisena virtasi Wahlin virta, jonka rannalla oli uimahuone.

Rouva Anna Hällström nautti luonnosta. Pihapiirissä oli paitsi keittiöpuutarha, niin myös kukkapenkkejä ja koristepensaita. Erikoisuuksia olivat pihanurmikolle kylvetyt kasvit, joiden siemenet olivat Johanneksen opiskelutoverit tuoneet Helsingistä kasvitieteellisestä puutarhasta. Harvinaisuudet olivat kasvaneet vielä v. 1941!

Hällströmillä ja hänen vaimollaan Anna Katarina Lovisa Hällströmillä oli neljä poikaa. Molempien sukujen musiikkiperinne jatkui talossa vilkkaana. Sanfrid musisoi paljon poikiensa kanssa ja Anna-vaimo opetti pianonsoittoa herrasväen lapsille. Talo toimi aikansa terveyskeskuksena ja monessa mielessä myös paikkakunnan musiikki- ja kulttuurikeskuksena.

Nykyään kiinteistö kuuluu Warkaus-seura ry:lle ja toimii Kotiseutukeskuksena. Entisen lääkärin asunnon ja väentuvan ulkoasu on saatettu alkuperäisen mallin mukaiseksi. Talo toimii erilaisten tilaisuuksien, kokousten ja perhejuhlien pitopaikkana.

Varkauden Kotiseutukeskus
Wredenkatu 4, 78250 Varkaus
puh. (017) 552 8889
info@varkaus-seura.fi
www.warkaus-seura.fi