Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Maalaus yllä Keijo Pesonen

Taidekeskus Väinölä on idyllinen puutalo koivujen katveessa Varkauden keskustassa.  Kolmessa galleriahuoneessa; Valkoinen sali – Sininen hetki – Iltarusko – järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä läpi vuoden. Lisäksi talossa on laaja peruskokoelma grafiikkaa, akvarelleja ja veistoksia. Väinölässä on  ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike- ja julistemyymälä. Kävijät voivat levähtää kodikkaassa kahviossa,  jossa voi taiteen lomassa nauttia muun muassa kotona leivottua taatelikakkua.

Kesäisin Väinölä muuttuu suositun ILOA – Naivistit Varkaudessa -näyttelyn kodiksi.

Lisäksi Väinölässä esitetään NUKKETEATTERINÄYTÖKSIÄ. Teatterinuket ja lavastuksen on tehnyt nukketeatterikasvattaja Marja-Muusa Hämäläinen, joka myös esittää tarinan.

KALAKUKKO-KATUJUNAN koti on myös Taidekeskus Väinölässä. Kierrokset juontaa Marja-Muusa Hämäläinen. Kalakukko-katujuna tekee tilausajoja kesällä. Juna on katettu, ikkunat ovat avoimet ja junaan mahtuu 30 henkilöä. Tarvittaessa järjestetään teemaopastuksia.

Väinölä on alun perin A. Ahlströmin Oy:n 1913 rakennuttama hirsirakenteinen kahden perheen asuintalo, joka toimi virkailijoiden asuntoina vuoteen 1983 saakka. Rakennuksen alkuperäinen nimi Väinölä on säilynyt arvokkaasti mukana toiminnan vaihtuessa kuvataiteen varkautelaiseksi tyyssijaksi. 

Taidekeskus Väinölä
Ahlströminkatu 8-10, 78250 Varkaus
puh. 0400 487 401
info@taidekeskusvainola.fi
www.taidekeskusvainola.fi
www.facebook.com/Taidekeskus-Väinölä