Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Tähtitieteen harrastusyhdistys Warkauden Kassiopeia ry on rakentanut monipuolisen retkeily- ja vapaa-ajankohteen talkoovoimin keskelle savolaista erämaata Kangaslammille. Härkämäen alueella on tähtitornin, kodan ja laavun lisäksi uusi kerhotalo, joka soveltuu erinomaisesti kokousten, tapahtumien ja perhematkailun kohteeksi. Mäen rinteellä näköalapaikalla on iso kota ja laavu.

Härkämäen tähtitorni on varustettu nykyaikaisilla kaukoputkilla lisälaitteineen. Observatorion sijainti 160 metrin korkeudella merenpinnasta täysin valosaasteettomalla paikalla tarjoaa ihanteelliset puitteet tähtien tarkkailuun. Maisemat mäeltä ovat silmiä hiveleviä ja näkyvyys tornilta etelään lähes täydellinen.

Havaitse komeetat, planeetat ja tuhannet syvän taivaan kohteet omin silmin!
On elämys nähdä Saturnuksen renkaat, Jupiterin kaasuvyöt, Andromedan galaksi tai vaikka lähimmän naapurimme Kuun lukuisat kraaterit omin silmin. Välillä taivaallamme on nähtävissä myös komeettoja, joiden pyrstöt ovat aina ihastuttaneet ihmisiä.Lukuisat galaksit antavat käsityksen siitä, millainen oma Linnunratamme on ja millaisessa ympäristössämme oma aurinkokuntamme sijaitsee. Linnunratamme kohteista on havaittavissa monet tähtijoukot, syntyvien tähtien kaasusumut sekä kuolleiden tähtien jäänteet kuten planetaariset sumut ja supernovajäännökset.

Warkauden Kassiopeia yhdistyksen yleisönäytöksiä pidetään pimeään vuoden aikaan Härkämäellä viikottain säävarauksella. Yleisönäytökset näet tästä kalenterista Tilauksesta niitä voidaan järjestää tähtitaivaan ilmiöistä kiinnostuneille vieraileville ryhmille erikseen sovittavana aikana. 

Observatorion tontilla on 1300 m pitkä luontopolku, jossa on tiedeaiheisia tehtävärasteja. Härkämäen maasto on oiva paikka tehdä retkiä sulan maan aikaan
patikoiden tai talvella vaikkapa lumikenkäillen.
Härkämäen observatorion luontopolun kartta

Observatorio sijaitsee n. 30 km päässä Varkauden keskustasta.

Warkauden Kassiopeia ry
Warkauden Kassiopeia ry
Härkämäentie 88, 79480 Kangaslampi
Puh. 040 701 1625
warkauden.kassiopeia@ursa.fi
https://www.kassiopeia.net/