Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Luontokirkko sijaitsee Harjurannalla Joenmäenvuorella. Kirkko rakennettiin vuonna 2000 lähes vuoren korkeimmalle paikalle kunnalta vuokratulle maalle. Kirkon vihki käyttöön piispa Wille Riekkinen. Kirkko on kaikkien vapaassa käytössä. Sisälle kirkkoon mahtuu istumaan noin 40 henkilöä, joten se on oivallinen paikka esimerkiksi pienimuotoisiin perhetapahtumiin. Luontokirkon vieraskirjan sadat nimet ja positiiviset kommentit osoittavat, että tämän kaltaiselle paikalle on todella tarvetta. Kyläyhdistys järjestää Luontokirkolla joka vuosi jouluviikolla perinteisen Joulurauhan julistamisen.

Luontokirkon vieressä sijaitsee Peisin laavu, joka on retkeilijöiden sekä kirkkoon tutustujien ja tilaisuuksien järjestäjien käytössä.
Peisin kunto- ja luontopolku kulkee 4,3 kilometrin pituisen lenkin luontokirkon ja Peisin laavun läheisyydessä.
Katso Peisin polun esittely Retkipaikka-palvelussa 
Mobiilireitti ladattavissa sovelluksena Play Storesta ja App Storesta.

Peis Immosen luolasto sijaitsee myös Joenmäenvuorella. Perimätiedon mukaan tässä luolastossa asusti kesäisin 1900-luvun alkupuolella Peis-niminen yksinäinen mieshenkilö. Peisistä on olemassa varsin hupaisia tarinoita. Yhden tarinan mukaan hänen tapansa oli liikkua kesäisinkin vain suksilla. Nykyisin Peis herätellään valtakuntaansa, mikäli luolastoa katsomaan tulevat ryhmät esittävät tilauksen riittävän ajoissa.

Valokuvaaja Timo Heinonen on ikuistanut kirkon ja ympäröivän luonnon kauneutta marraskuussa 2011, katso kuvat täältä.

HARJURANNAN LUONTOKIRKKO
Harjurannan kyläyhdistys
harjuranta.blogspot.com