Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Kuva yllä: Metsähallitus / Anne Pyykönen

Saimaaseen kuuluvalla Haukivedellä sijaitseva Linnansaaren kansallispuisto on satoine saarineen ja suurine selkineen vesiretkeilijän paratiisi. Se soveltuu niin päiväkävijöille kuin telttailijoille ja veneilijöillekin. Pinta-ala on 97 km² ja aluetta hoitaa Metsähallitus. Linnansaaressa suojellaan Järvi-Suomen arvokasta saaristoluontoa ja kaunista maisemaa. Saarien suojissa viihtyy erittäin uhanalainen saimaannorppa – onhan Linnansaari ”saimaannorpan koti”. Uljas päiväpetolintu – sääksi – kuuluu Linnansaaren tunnuslajistoon ja on vesien yllä lekutellessaan alueella tuttu näky.

Linnavuoren näköalapaikka on korkea kallio, josta avautuva näkymä edustaa Saimaan järviluontoa kauneimmillaan. Linnansaaren torppa on kunnostettu nähtävyydeksi ja sen kaskitilalla voi eläytyä esivanhempiemme elämäntyyliin omavaraistalouden aikana. Sammakkoniemen leirintäalueella on tarjolla monenlaisia palveluita saunasta savumuikkuihin!

Tutustu Linnansaaren kansallispuistoon tarkemmin:
www.luontoon.fi/linnansaari

Opastetut retket ja norpparetket moottoriveneellä Varkaudesta Linnansaaren kansallispuistoon toteuttaa ohjelmapalveluyritys LakelandGTE
www.lakelandgte.fi
Muut kuljetukset Linnansaareen:
www.oravivillage.com