Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Kuva: Metsähallitus

Erämainen Koloveden kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet erityisesti melontaretkeilyyn tai souteluun. Koloveden levollinen ilmapiiri muodostuu hiljaisuudesta, joka täyttyy ainoastaan luonnon omista äänistä. Polttomoottorikäyttöisillä veneillä liikkuminen on lähes koko puiston alueella kielletty. Maisemaa hallitsevat vedestä pystysuoraan kohoavat jopa 40 m korkeat kalliojyrkänteet. Jylhä maisema on viimeisimmän jääkauden muovaamaa.

Jääkauden peruja on myös maailman uhanalaisin hylje, saimaannorppa. Sen esi-isät jäivät saarroksiin Saimaaseen järven kuroutuessa jääkauden jälkeen erilleen Itämerestä. Kolovesi on yksi tämän Saimaan alkuasukkaan viimeisiä elinalueita.

Puiston itäosassa katseen vangitsee karunkaunis Ukonvuori, joka on nähtävyys jo itsessään. Jo muinaiset eränkävijät lienevät nähneet paikan erikoislaatuisuuden, mistä kertoo tuhansia vuosia sitten maalattu ihmishahmo Ukonvuoren jyrkässä seinämässä. Kalliomaalauksia löytyy Koloveden alueella useammasta paikasta.

Koloveden luontopolut Nahkiaissalossa (mantereella) ja Mäntysalon saaressa kulkevat vaihtelevassa maastossa, joten niillä tarvitaan tukevat jalkineet.

Koloveden kansallispuistoa hoitaa Metsähallitus. Lisätietoa puistosta: www.luontoon.fi/kolovesi

Vaikka Koloveden kansallispuistossa on moottoriveneilykielto, on puistoon mahdollista lähteä risteilylle Ekopaatti-sähköaluksella. Alus liikkuu äänettömästi ja maisemia katsellaan mukavasti nahkasohvalla istuen. 
Risteilyt Koloveden kansallispuistossa

Kolovedellä pääsee myös melomaan vuokravälineillä!
Kolovesi retkeily