Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Kinkamon Aalto on juhla- ja kokouspalveluita tarjoava matkailukohde upealla paikalla järven rannalla. Rakennus kuuluu olennaisena osan Varkauden teolliseen historiaan ja sen ovat suunnitelleet Alvar ja Aino Aalto. Kinkamon Aalto on avoinna tilauksesta.

Kinkamo oli aikanaan Warkauden Tehtaan Klubin hanke ja viikonloppumajan toteuttamisesta päätti yhdistyksen yleinen kokous toukokuun 12. päivänä 1937. Nimikilpailun perusteella nimeksi tuli Kinkamo vuonna 1939. Kopolanniemessä sijaitseva Kinkamo on Alvar ja Aino Aallon yhteistyötä, Alvar Aallolta tilattiin viikonloppuhuvilan piirustukset vuonna 1937, sisustussuunnitelmat ovat Aino Aallon käsialaa.

Pitkässä rakennuksessa on tilava katettu terassi, iso avoin oleskelutila ja takka, nukkumatilasiipi ja keittiö. Rakennuksen horisontaalista linjaa korostaa vaakalaudoitus sekä kapeat vaakamuotoiset yläikkunat siiven kohdalla. Kinkamossa arkkitehtipariskunta Aalto leikitteli harvinaisella tavalla historiallisilla motiiveilla. Talonpoikainen asumisperinne näkyy alun  perin avoimissa makuualkoveissa, joiden kalustus koostuu kiinteistä kerrossängyistä. Suuressa tuvanpöydässä ja irtotuoleissa, sekä valaisimessa yhdistyy harvinaisesti ajan funktionalismi keskiaikaan viittaaviin
mielikuviin.

Lomamajan tontilla sijaitsi vuoteen 1976 saakka Kristian Gullichsenin moduulitalosta muunneltu sauna, joka on korvattu Seppo Mykrän suunnittelemalla. Saunarakennus sijaitsee päärakennuksen läheisyydessä ja on myös vuokrattavissa.

Kinkamon Aalto
Kinkamontie 114
78310 Varkaus
040 595 5900
myynti@kinkamonaalto.fi
www.kinkamonaalto.fi