Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Varkauden kesässä tähtinä ovat vekarat ja lypsyjakkarat, klassikot ja dekkarit, sammet ja samppanjat.

ILOA JA YSTÄVYYTTÄ – Naivistit Varkaudessa 24.5.-21.8.2021

Kesäisin Väinölä muuttuu suositun Iloa – Naivistit Varkaudessa näyttelyn kodiksi. 60 naivistin 10-v-juhlanäyttelyn teema 2021 on ILOA – YSTÄVYYTTÄ. Lisäksi tarjolla on taideseikkailuja ja Wäinölä Areenalla järjestetään koko kesän ajan taiteilijakohtaamisia, maalauspajoja, keskustelutilaisuuksia ja runo- ja satutuokioita.

Lisäksi Väinölässä esitetään nukketeatterinäytöksiä tiistaisin kello 10. Esitykset on sovittanut ja teatterinuket sekä lavastuksen tehnyt nukketeatterikasvattaja Marja-Muusa Hämäläinen, joka myös esittää tarinan Olipa kerran -nukketeatteritilassa.

Kesällä myös opastettuja Kalakukko-katujunan kierroksia kuvanveistäjä Taru Mäntysen veistoksiin tutustuen.

www.taidekeskusvainola.fi

Vekara-Varkaus festivaaliviikko 14.-20.6.2021

Lasten oma festivaali Vekara-Varkaus kutsuu perheet keräämään hauskoja lomamuistoja Varkauteen. Tämän vuoden teema ITE-taide hauskuuttaa värikkyydellään. Taiteet, tieteet ja lukuisat harrastuslajit tulevat tutuiksi työpajoissa. Leikkimieliset kilpailut, Kalakukko-katujuna, seikkailujen saari ja esitykset odottavat innokkaita kävijöitä.

www.vekara-varkaus.fi 

Kangaslampi-päivä ja Lypsyjakkaran heiton SM-kisat 3.-4.7.2021

Varkauden Kangaslammin urheilukentällä kisataan SM-tittelistä. Alueen kyläyhdistys täyttää 10 vuotta ja merkkipäivän kunniaksi juhlat uudistetaan. Ohjelmassa mm. huutokauppa ja paljon muuta.

Lisätietoja Kangaslammin kyläyhdistyksen nettisivuilla:
www.kangaslamminkyla.fi 

Varkauden KesäKlassinen 7.-11.7.2021

Vuodesta 2017 toiminut klassisen musiikin festivaali on noussut nopeasti yleisön suosioon. Tapahtuma tuo yhteen nuoret muusikot ja alan huiput. Tapahtuma on tunnettu korkean tason lisäksi ainutlaatuisesta ilmapiiristä ja mielenkiintoisista konserttipaikoista. Tapahtuman tarkat tiedot, ajankohta ja toteutuminen ilmoitetaan kevään 2021 aikana.

Varkauden KesäKlassinen video

www.varkauden-kesaklassinen.fi

Sampea ja Samppanjaa 6.-7.8.2021

Varkauden Itsenäisyydenpuistossa, Pirtinvirran rannalla vietetään jälleen vuonna 2021 vuosittaista Sampea ja Samppanjaa -tapahtumaa. Tarjolla on musiikkia Suomen eturivin artisteilta sekä ensiluokkaisia ruoka- ja juomaelämyksiä ainutlaatuisessa tunnelmassa!

Lippuja voi ostaa ennakkoon ennakkomyyntipisteistä sekä verkkokaupasta. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Tervetuloa nauttimaan elokuun illoista!

sampeajasamppanjaa.fi