Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Koivun Lumo tarjoaa unohtumattomia elämyksiä eläinten parissa

20.04.2021

Varkaus-info lähti vierailemaan kesäkuussa toimintansa aloittaneella Koivun Lumon eläinpihalla, Koivun Lumon aamukahvit -tapahtumassa.

Matka Päiviönsaaresta autolla kestää vain kymmenisen minuuttia ja paikalle pääsee helposti myös julkisilla. Kuulen, etten ole ensimmäinen, joka ihmettelee, miten näin lähellä kaupunkia voi olla näin kaunis ja rauhallinen paikka. Pihassa tuoksuvat ruusut ja koivujen ympäröimällä alueella kuuluvat vain pääskynpoikasten lauluharjoitukset navetassa olevasta pesästä.

Tilan emäntä Kaisu Ahokas on kattanut ihanan aamupalapöydän, josta löytyy muun muassa mansikoita ja tuoreita sämpylöitä. Herkuista huolimatta perheen pieninten into meinaa voittaa: ”Joko pääsee silittämään poneja?”


Pöytä notkuu ihanista herkuista. Voisiko päivä alkaa paremmin?

Pienessä ryhmässä kaikki pääsevät tekemään. Yhdessä tutustutaan eläimiin, etsitään kananmunat kana-aitauksesta, annetaan eläimille aamupalaa ja harjataan ponit. Mikä elämys!


”Yy, kaa, koo, nee, viisi munaa! Ja yksi kana on vielä munimassa!”

”Miksi niillä on korvissa tuommoiset jutut?” Tilan emäntä Kaisu osaa vastata lasten kiperiinkin kysymyksiin.

Tilan seuralliset kanat syövät voikukanlehtiä kädestä. ”Haetaan myös pupuille!”

Zorro-poni tuli tervehtimään. ”Kutittaa!”

Ihanan aamuhetken jälkeen on todettava, ettei Koivun Lumo ole mikään tavallinen eläinpiha, jossa eläimiä joutuisi katselemaan kaukaa aitojen takaa ruuhkassa ja hälinässä. Koivun Lumo on rauhaa, aitoa kohtaamista, yhdessä tekemistä ja oppimista sekä kontakteja, joista nauttii sekä ihminen että eläin. 

Tilan upeat puitteet tarjoavat hienoja toimintamahdollisuuksia ja emännältähän ei mielikuvitusta puutu! Haluat sitten järjestää juhlat, astua seikkailuun, oppia villiyrteistä, osallistua eläinavusteiseen toimintaan, oppia hoitamaan eläimiä tai käydä vain rapsuttelemassa, Koivun Lumo räätälöi sinulle sopivan paketin.

Niin kuin tilan Facebook-sivuilla todetaan, Koivun Lumo on SINUA varten!

 

Koivun Lumo
+358 40 8460450
Karjalankatu 71
Facebook/ Koivun Lumo