Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Taipaleen kanava-alueella voi seurata laivaliikennettä Saimaan syväväylään kuuluvan kanavan partaalla. Ylä- ja alapuolisen vesistön, Unnukan ja Haukiveden korkeusero on noin viisi metriä, joten sulutus on mielenkiintoista katseltavaa. Samalla voi tutustua yli 180-vuotiaaseen kivestä rakennettuun vanhaan kanavaan, joka oli Suomen ensimmäinen sulkuporteilla varustettu kanava.

Alueen keskipisteenä toimii Kanavamuseo. Perusnäyttelyssä ”Via Canalia” on esillä muun muassa Taipaleen kanava-alueen pienoismalli vuodelta 1905 ja kanavatornin vanha kalusto. Lisäksi museossa voi tutustua kanavan toimintaan virtuaalisulutuksen muodossa. Nähtävissä on myös elokuvat ”Taipaleen kanava, vilkas vesiväylä”, johon on koostettu erilaisia tapahtumia – uittoa, höyrylaivaregattaa, kanavajuhlia – Varkauden vesiltä, sekä ”Kalakukko”, varkautelaisten matka Kalakukkolotjalla lähivesille kalastelemaan ja marjastamaan.

Aluetta kiertää viehättävä kanavapolku, jonka varren infotauluissa on tietoja kanavan historiasta. Kanavamuseon yhteydessä toimii Vanhan kanavan myymälä ja kahvila

Katso Timo Heinosen tunnelmalliset kuvat: Taipaleen vanhan kanavan kauneutta

Kanavamuseo on avoinna kesä-, heinä- ja elokuussa joka päivä klo 10-18, muulloin tilauksesta. Vapaa pääsy!
 
Taipaleen kanavamuseo

Taipaleen kanava, Kanavakatu
78250 Varkaus
Puh. 044 444 2366
taipaleen.kanavamuseo@varkaus.fi
Taipaleen kanavamuseo
facebook.com/taipaleenkanava