Saimaa Kumppani Lake Saimaa - Purest Finland Alvar Aalto Cities
Valitse taustaväri:

Ulkoilureitit ja luontopolut

SUOSITTUJA ULKOILUREITTEJÄ- JA LUONTOPOLKUJA

Heinämäen ulkoilureitti
Heinämäen ulkoilureitti lähtee aivan Varkauden keskustasta Rajakadun Huruslahden puoleisesta päästä. Reitti etenee rantoja pitkin Vattuvuorelle ja sieltä edelleen Honkapirtin ulkoilumajan kautta Heinämäkeen. Heinämäen reitti on pituudeltaan 15 kilometriä ja se on merkitty hyvin maastoon ja valaistu Honkapirtille saakka. Voit kiertää reitin maastopyöräillen, patikoiden tai hiihtäen.

Härkämäen luontopolku
Härkämäen observatorion tontilla Kangaslammilla on noin 1300 m pitkä luontopolku, jossa on tiedeaiheisia tehtävärasteja. Härkämäen maasto on oiva paikka tehdä retkiä sulan maan aikana patikoiden tai talvella vaikkapa lumikenkäillen.

Kotkanpolun luontopolku
Joroisissa  sijaitseva 7 kilometrin pituinen Kotkanpolun luontopolku kulkee Kotkatharjun maastoissa, jotka ovat osin suojeltuja. Vierailu tällä luontopolulla on todella hieno kokemus ympäri vuoden, sillä jokainen vuodenaika tuo maisemaan oman sävynsä ja tuoksunsa.

Kämärin luontopolku
Luonnonkauniin Kämärin saaren 3 kilometrin pituinen luontopolku sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja onkin siitä syystä erinomainen vaihtoehto, jos haluaa tutustua Varkauden kauniiseen luontoon ilman pitkiä siirtymiä paikkojen välillä.
Kämärin luontopolulla voi nauttia vehreästä luonnosta, Ämmänkosken virtaavan veden kohinasta ja hyvällä tuurilla jopa törmätä Varkauden nimikkoeläimeen, Saukkoon.

Melontareitit
Varkauden monipuoliset vesistöt tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet retkimelontaan. Vaihtoehtoina ovat Soisalon kierto tai Varkaus-Leppävirta-Suonenjoki -reitti. Molempien reittien varrelta löytyy hyvin rantautumispaikkoja.

Orinoron rotko
Soisalon saaressa Mustinmäessä Leppävirralla sijaitseva Orinoron rotko on suosittu koko perheen matkailukohde, joka ei jätä ketään kylmäksi. Orinoron rotkon pituus on noin 100 m ja syvyys suurimmillaan lähes 20 m. Rotkon pohjalla pulppuaa lähde ja lumi ja jää säilyvät siellä kesäkuulle saakka. Vierailija voi itse valita 3 kilometrin ja 7 kilometrin retkeilyreitin välillä.

Peisin kunto- ja luontopolku
Harjurannan Joenmäenvuorella sijaitseva 4,3 kilometrin pituinen Peisin kunto- ja luontopolku kiertelee Harjurannan luontokirkon ja laavun läheisyydessä, joten kävelyllä on helppo piipahtaa samalla myös näissä kohteissa.

KARTTOJA ULKOILUREITEISTÄ: