Sää Varkaudessa

  Mahdollisesti lumisadetta
  Sunnuntai
  High 3°/Low -1°
  Lumikuuroja
  Huomenna
  High 0°/Low -2°
  Täysin pilvistä
  Tiistai
  High -1°/Low -3°
  Täysin pilvistä
  Keskiviikko
  High -3°/Low -5°
  Lumikuuroja
  Torstai
  High -3°/Low -3°
  Mahdollisesti sadetta
  Perjantai
  High 2°/Low 1°
  Lumisadetta
  Lauantai
  High 3°/Low 1°
+
Valitse taustaväri:

Kaviaaria ja mekaanisen musiikin ihmeitä

Keskustaan saakka ulottuva Saimaan vesistö, vehreä luonto ja monet käyntikohteet tarjoavat Varkauden seudulla runsaasti mahdollisuuksia lomailijoille. Erikoisuuksiin kuuluvat oman kaupungin kaviaari ja sampiherkut sekä ihmeellisten instrumenttien koti, Mekaanisen Musiikin Museo.

Varkauden kaupunkikuvasta ovat vastanneet 1900-luvun alkupuoliskolla nimekkäät suunnittelijat mm. Ivar ja Valter Thomé, Karl Lindahl ja Alvar Aalto. Teollisuuden ympärille rakennettu kaupunki on arkkitehtuuriltaan ainutkertainen. Tätä rikasta kulttuurihistoriaa esittelevät Varkauden museot ja museoiden verkkonäyttelyt sekä Vanha Varkaus –kävelykierros.

Saimaan järvimaisemia voi ihailla sähköalus- ja höyrylaivaristeilyllä tai melontaretkellä. Kalastaa voi keskellä kaupunkia Pirtinvirrassa ja ympäristön laajalla 3000 hehtaarin kalastusalueella. Lähistöllä sijaitsevat Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot ovat vesiretkeilijöiden paratiisi ja siellä asustaa myös kuuluisa saimaannorppa. Taipaleen kanava-alueella voi katsella laivojen sulutusta ja Kanavamuseossa voi tutustua tarinoihin kanavarakentamisen vaiheista.

Tällä Visit Varkaus -sivustolla voit tutustua siihen, mitä kaikkea muuta Varkaudessa onkaan tarjolla.

Tule myös visiitille paikan päälle!

Perustietoa Varkaudesta