Sää Varkaudessa

  Mahdollisesti lumisadetta
  Perjantai
  High -3°/Low -6°
  Lumikuuroja
  Huomenna
  High -5°/Low -11°
  Lumikuuroja
  Sunnuntai
  High -11°/Low -14°
  Täysin pilvistä
  Maanantai
  High -13°/Low -18°
  Pilvistä
  Tiistai
  High -11°/Low -12°
  Lumikuuroja
  Keskiviikko
  High -4°/Low -5°
  Lumisadetta
  Torstai
  High 2°/Low 1°
+
Valitse taustaväri:

 1. Tunnelmalliset kesäterassit 
  Torni-terassikahvila vesitornin huipulla sekä ravintola Morton rantatorilla takaavat panoraamiset näkymät tehdaskaupunkiin
 2. Vekara-Varkaus Festivaaliviikko
  Lapsille suunnattu tapahtumatäyteinen festivaali houkuttelee joka vuosi tuhannet vekarat monipuolisten elämysten pariin. Kesän kohokohta tarjoaa sekä perheen yhteistä tekemistä, että lapsille mahdollisuuden ainutlaatuisiin seikkailu-, leikki- ja taideohjelmanumeroihin. 
 3. Mekaanisen Musiikin Museo 
  Näe ja kuule mekaanisen musiikin historia 1850-luvusta nykypäivään! Pohjoismaiden mittapuulla ainutlaatuinen museokokemus tutustuttaa sinut yli 250 soittimeen; esimerkkinä mainittakoon vaikka maailman suurimpaan orkestrionin, 75-soittajan Popper Goliath. Sivistymisen lisäksi  kannattaa varustautua räväkkään ohjauskierrokseen ja yllättävään eläinkohtaamiseen museoympäristössä.
 4. Taidekeskus Väinölä
  Idyllinen 1900-luvun alkupuolen hirsitalo kantaa sisällään yleisön näytille asetettua grafiikkaa, akvarelleja ja veistoksia, sekä tulevana kesänä perinteisen naivistien kesänäyttelyn. Kesänäyttely on vuonna 2017 nimeltään ”Iloa  yhdessä täällä Pohjantähden alla – Naivistit Varkaudessa”. Taidekeskuksesta löytyy lisäksi kotoisa kahvio, ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike- ja julistemyymälä.
 5. Sähköalusristeilyt Lady of the Lake
  Koe pala Saimaata Suomen ainoalla sähköaluksella! Ekopaatin lähes äänetön kulku tekee risteilystä Varkauden ja lähikuntien vesistöissä entistä nautinnollisemmaksi. 
 6. Kalakukko-katujuna
  Vekara-Varkaus – viikosta eteenpäin värikkäästi maalattu katujuna viilettää pitkin Varkautta ja nähdään siitä eteenpäin osana vakituista katunäkymää loppukesään asti. Kalakukko kuljettaa kyytiinsä hypänneet kaupungin syvyyksiin, aina kaupunkinäkymästä Huruslahden rannalle ja Tyyskän koskipuistoon. Tänä vuonna tarjolla myös ”Warkauden kuohuva vuosi 1917 ” – katujunakierrokset, jossa  hahmot sadan vuoden takaa johdattavat matkustajat Warkauden kuohuvaan vuoteen 1917 ruukin avainapaikkoille. 
 7. Varkauden Museot & Vanha Varkaus – kävelykierros
  Varkauden Museo ja Taidemuseo toimivat saman katon alla entisessä, vuonna 1914 rakennetussa Tehtaan hotellissa. Museot vaalivat Varkauden teollista, sekä teollisten yhteisöjen historiaa. Museoihin on vapaa pääsy.
  Vanha Varkaus – kävelykierroksella tutustutaan kaupungin omaleimaiseen tehdasmiljööseen. Puutarhamaisen tehdasympäristön keskeltä nousevat nimekkäiden arkkitehtien, kuten Alvar Aallon, Karl Lindahlin sekä Ivar ja Valter Thomén kädenjäljet. 
 8. Keskuskonttori & Wanha Asema 
  Tehtaiden vanha keskuskonttori 1840-luvulta on herätetty uudelleen henkiin tunnelmallisen kahvilan muodossa. Wanha Asema jatkaa samankaltaista tunnelmallista linjausta junaraiteiden juurella, ja sen erikoisuutena toimivat erikoiskahvit ja haudutetut teet. 
 9. Taipaleen Kanavamuseo ja kesäteatteri 
  Taipaleen kanava-alueella voi tutustua 170-vuotiaaseen vanhaan kanavaan ja Kanavamuseoon. Käyskentelyn ohessa voi myös pistäytyä museon oheisessa kahvilassa. Kesällä Kanavanrannan kesäteatteri esittää samoissa maisemissa näytelmiä ”Mummonmökki” ja ”Tirlittan”. 
 10. Sampea ja Samppanjaa -kaupunkifestivaali
  Elokuussa Pirtinvirran rannalle pystytetään huokea kaupunkifestivaali, jossa on tarjolla tasokasta musiikkiohjelmaa sekä kulinaristisia nautintoja. Esiintyjiin lukeutuu soittolistojen suosikkien lisäksi niin Suomen rakastetuimpia esiintyjäpersoonia kuin ulkomaalaisvahvistuksia.