Valitse taustaväri:

 1. Tunnelmalliset kesäterassit 
  Terassikahvila Torni vesitornin huipulla, konttiravintola Morton Hertunrannan rantatorilla ja Keskuskonttorin.
 2. Vekara-Varkaus Festivaaliviikko
  Lapsille suunnattu tapahtumatäyteinen festivaali houkuttelee joka vuosi tuhannet vekarat monipuolisten elämysten pariin. Kesän kohokohta tarjoaa sekä perheen yhteistä tekemistä, että lapsille mahdollisuuden ainutlaatuisiin seikkailu-, leikki- ja taideohjelmanumeroihin. 
 3. Mekaanisen Musiikin Museo 
  Näe ja kuule mekaanisen musiikin historia 1850-luvusta nykypäivään! Pohjoismaiden mittapuulla ainutlaatuinen museokokemus tutustuttaa sinut yli 250 soittimeen; esimerkkinä mainittakoon vaikka maailman suurimpaan orkestrionin, 75-soittajan Popper Goliath. Sivistymisen lisäksi  kannattaa varustautua räväkkään ohjauskierrokseen ja yllättävään eläinkohtaamiseen museoympäristössä.
 4. Taidekeskus Väinölä
  Idyllisessä 1900-luvun alkupuolen hirsitalossa on kesäisin hurmaava ILOA – Naivistit Varkaudessa -näyttely. Lisäksi Väinölässä järjestetään Tarinoiden taikaa -tapahtumia ja tiistaisin nukketeatterin lumoa Adalmiinan helmi -esitysten muodossa. Kotoisa kahvio, ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike, kortti ja julistemyymälä palvelee asiakkaita.
 5. Sähköalusristeilyt Ekopaatilla
  Koe pala Saimaata Suomen ainoalla sähköaluksella! Ekopaatin lähes äänetön kulku tekee risteilystä Varkauden ja lähikuntien vesistöissä entistä nautinnollisemmaksi. 
 6. Kalakukko-katujuna
  Vekara-Varkaus – viikosta eteenpäin värikkäästi maalattu katujuna viilettää pitkin Varkautta heinäkuussa.
 7. Varkauden Museot & Vanha Varkaus – kävelykierros
  Varkauden Museo ja Taidemuseo toimivat saman katon alla entisessä, vuonna 1914 rakennetussa Tehtaan hotellissa. Museot vaalivat Varkauden teollista, sekä teollisten yhteisöjen historiaa. Museoihin on vapaa pääsy.
  Vanha Varkaus – kävelykierroksella tutustutaan kaupungin omaleimaiseen tehdasmiljööseen. Puutarhamaisen tehdasympäristön keskeltä nousevat nimekkäiden arkkitehtien, kuten Alvar Aallon, Karl Lindahlin sekä Ivar ja Valter Thomén kädenjäljet. 
 8. Keskuskonttori & Wanha Asema 
  Tehtaiden vanha keskuskonttori 1840-luvulta on herätetty uudelleen henkiin paikallisten palveluyritysten, ulkobaarin ja -kahvilan muodossa. Varkauden Wanha Asema jatkaa samankaltaista tunnelmallista linjausta junaraiteiden juurella.. 
 9. Taipaleen Kanavamuseo ja kesäteatteri 
  Taipaleen kanava-alueella voi tutustua 170-vuotiaaseen vanhaan kanavaan ja Kanavamuseoon. Käyskentelyn ohessa voi myös pistäytyä museon oheisessa kahvilassa. 
 10. Sampea ja Samppanjaa -kaupunkifestivaali
  Elokuussa 9.-10.8.2019 Pirtinvirran rannalle pystytetään huokea kaupunkifestivaali, jossa on tarjolla tasokasta musiikkiohjelmaa sekä kulinaristisia nautintoja. Esiintyjiin lukeutuu soittolistojen suosikkien lisäksi niin Suomen rakastetuimpia esiintyjäpersoonia kuin ulkomaalaisvahvistuksia.