Sää Varkaudessa

  Puolipilvistä
  Tänään
  High 26°/Low 9°
  Puolipilvistä
  Huomenna
  High 19°/Low 6°
  Selkeää
  Maanantai
  High 24°/Low 11°
  Puolipilvistä
  Tiistai
  High 28°/Low 13°
  Selkeää
  Keskiviikko
  High 26°/Low 9°
  Puolipilvistä
  Torstai
  High 20°/Low 8°
  Selkeää
  Perjantai
  High 23°/Low 10°
+
Valitse taustaväri:

 1. Tunnelmalliset kesäterassit 
  Torni-terassikahvila vesitornin huipulla, ravintola Morton Hertunrannan rantatorilla ja Keskuskonttorin Sputnik viinibaari ja Cafe Rouhee takaavat panoraamiset näkymät tehdaskaupunkiin.
 2. Vekara-Varkaus Festivaaliviikko
  Lapsille suunnattu tapahtumatäyteinen festivaali houkuttelee joka vuosi tuhannet vekarat monipuolisten elämysten pariin. Kesän kohokohta tarjoaa sekä perheen yhteistä tekemistä, että lapsille mahdollisuuden ainutlaatuisiin seikkailu-, leikki- ja taideohjelmanumeroihin. 
 3. Mekaanisen Musiikin Museo 
  Näe ja kuule mekaanisen musiikin historia 1850-luvusta nykypäivään! Pohjoismaiden mittapuulla ainutlaatuinen museokokemus tutustuttaa sinut yli 250 soittimeen; esimerkkinä mainittakoon vaikka maailman suurimpaan orkestrionin, 75-soittajan Popper Goliath. Sivistymisen lisäksi  kannattaa varustautua räväkkään ohjauskierrokseen ja yllättävään eläinkohtaamiseen museoympäristössä.
 4. Taidekeskus Väinölä
  Idyllisessä 1900-luvun alkupuolen hirsitalossa on kesäisin hurmaava ILOA – Naivistit Varkaudessa -näyttely. Lisäksi Väinölässä järjestetään Tarinoiden taikaa -tapahtumia ja tiistaisin nukketeatterin lumoa Adalmiinan Helmi -esitysten muodossa. Kotoisa kahvio, ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike, kortti ja julistemyymälä palvelee asiakkaita.
 5. Sähköalusristeilyt Ekopaatilla
  Koe pala Saimaata Suomen ainoalla sähköaluksella! Ekopaatin lähes äänetön kulku tekee risteilystä Varkauden ja lähikuntien vesistöissä entistä nautinnollisemmaksi. 
 6. Kalakukko-katujuna
  Vekara-Varkaus – viikosta eteenpäin värikkäästi maalattu katujuna viilettää pitkin Varkautta. Tänä vuonna tarjolla myös ”Warkauden kuohuva vuosi 1917 ” – katujunakierrokset, jossa  hahmot sadan vuoden takaa johdattavat matkustajat Warkauden kuohuvaan vuoteen 1917 ruukin avainapaikkoille. 
 7. Varkauden Museot & Vanha Varkaus – kävelykierros
  Varkauden Museo ja Taidemuseo toimivat saman katon alla entisessä, vuonna 1914 rakennetussa Tehtaan hotellissa. Museot vaalivat Varkauden teollista, sekä teollisten yhteisöjen historiaa. Museoihin on vapaa pääsy.
  Vanha Varkaus – kävelykierroksella tutustutaan kaupungin omaleimaiseen tehdasmiljööseen. Puutarhamaisen tehdasympäristön keskeltä nousevat nimekkäiden arkkitehtien, kuten Alvar Aallon, Karl Lindahlin sekä Ivar ja Valter Thomén kädenjäljet. 
 8. Keskuskonttori & Wanha Asema 
  Tehtaiden vanha keskuskonttori 1840-luvulta on herätetty uudelleen henkiin paikallisten palveluyritysten, ulkobaarin ja -kahvilan muodossa. Varkauden Wanha Asema jatkaa samankaltaista tunnelmallista linjausta junaraiteiden juurella.. 
 9. Taipaleen Kanavamuseo ja kesäteatteri 
  Taipaleen kanava-alueella voi tutustua 170-vuotiaaseen vanhaan kanavaan ja Kanavamuseoon. Käyskentelyn ohessa voi myös pistäytyä museon oheisessa kahvilassa. Kesällä Teatteriryhmä Nimettömät esittää samoissa maisemissa näytelmäkierroksia ”Kesä Kahdeksantoista”. 
 10. Sampea ja Samppanjaa -kaupunkifestivaali
  Elokuussa 10.-11.8.2018 Pirtinvirran rannalle pystytetään huokea kaupunkifestivaali, jossa on tarjolla tasokasta musiikkiohjelmaa sekä kulinaristisia nautintoja. Esiintyjiin lukeutuu soittolistojen suosikkien lisäksi niin Suomen rakastetuimpia esiintyjäpersoonia kuin ulkomaalaisvahvistuksia.