Valitse taustaväri:

Tarinoiden Taulumäki -tapahtumaa ei järjestetä syksyllä 2019
Varkauden kirjaston remontin vuoksi.

– – – – –

Tässä tietoja vuoden 2018 -tapahtuman sisällöstä:

Kaupunkifestari kaikenikäisille 
La 10.11.2018 klo 16.30 – 21.00 Varkauden kaupunginkirjasto, Osmajoentie 1

Tervetuloa viettämään Isänpäivän aattoiltaa Tarinoiden Taulumäki-kaupunkifestarille jo 20. kerran. Juhlavuoden ohjelma tarjoaa laajan kattauksen elämyksiä niin lapsille, nuorille, aikuisille kuin ikääntyneille.
Tarinoiden Taulumäki käsiohjelma 2018

Elävä musiikki soi pitkin iltaa. Alkuillan tunnelmamusiikki vie zardas-musiikista argentiinalaiseen tangoon ja ranskalaiseen valssiin, tulkitsijana harmonikalla muusikko Anssi Huotari. Soisalo-musiikkiopiston oppilaskonsertissa klo 17.00 musiikki kertoo tarinaa. Esiintyjinä musiikkiopiston opiskelijoita ja opettajia instrumentteina mm. piano, huilu ja sello.
Illan päättää Mamba-yhtyeestä tunnettu muusikko Tero Vaara, joka esittää hittejä vuosien varrelta, mm. Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, Lauantai-ilta, Valokuvia, Älä jätä minua…

Kirjailijavieraaksi saapuu palkittu kirjailija ja toimittaja Antti Heikkinen. Hänen teoksiaan ovat mm. Pihkatappi (2013) ja Juice Leskisen elämäkerta Risainen elämä (2014). Antti Heikkinen on suomalaisen romaanikirjallisuuden merkittävimpiä ääniä. Kehveli-kirjassa (2018) hän kokeilee, mitä syntyy, jos Arto Paasilinnan ja Pentti Haanpään polkuja omilla saappaillaan polkaisee. Heikkisen haastattelu klo 18.00 auditoriossa, haastattelijana Soisalon seutu -lehden päätoimittaja Antti Aho.
Suomalainen Kirjakauppa myy tapahtumassa Heikkisen vuoden 2018 teoksia: Kehveli 24,95 € ja Mummo-pokkaria 9,95 €. Ennen haastattelua mahdollisuus saada kirjailijan signeeraus kirjoihin.

Samba Maracanã -tanssiryhmä tuo tuulahduksen brasilialaisesta karnevaalitunnelmasta värikkäällä esityksellään. Värikkäät sulkapäähineet, paljetit, timantit ja kirkkaana loistavat tanssijoiden hymyt lämmittävät vielä pitkälle talveen.
UV-maailma ja -työpaja tutustuttavat ultraviolettivalotaiteeseen kirjaston pohjakerroksen kokoussalissa. UV-taiteessa revontuliaiheet loimuavat seinillä ja vieraat kutsutaan ihmeelliselle matkalle kohti kaukaisten planeettojen avaruuspuutarhoja. Taiteilija Riikka Maria Partanen opastaa UV-työpajassa pimeänmaalaustekniikkaan (5 €). Työpajassa tuunaataan t-paita, tennarit, kassi tai kännykänkuoret UV-maaleilla.

Po1ntWarkaus-studiolla voi tapahtuman aikana tutustua graffititaiteeseen, suunnitella oman graffititeoksen ja osallistua yhteisöteoksen luomiseen. Kirjaston sisäpihalla voi seurata graffitin tekoa, tekijöinä mm. Aezone sekä GOONS / TTAS CREW.

Taikuri Tapio Salomaan puolen tunnin stand up-taikaesitys sisältää visuaalisia ja todella hämmästyttäviä taikatemppuja hauskalla jutustelulla höystettynä. Illan mittaan Taikuri Salomaa kiertää yleisön joukossa tekemässä lähitaikuutta aivan silmien alla.

Lasten ohjelmassa suunnistetaan lahjakätköjen perässä, leikitään Puluboi-työpajassa ja seikkaillaan kummaan kadotuksen kammioon. Tarjolla myös kasvomaalauksia, askartelutyöpajoja, Kariniemen Jippo -alpakka ja taidetyöpaja. 

Mukana tapahtumassa myös korutaiteilija Pirjo Manninen, Hemmotteluhuone, vartalomaalaus-näytös, Tarinoiden Taulumäki 20 v. slideshow ja Hyvinvointi Ankkuri.

Esitykset aikajärjestyksessä:
16.30  Tunnelmamusiikkia Anssi Huotari, aikuistenosasto 1. krs
16.45, 17.45, 18.30 ja 19.30  Seikkailu kummaan kadotuksen kammioon (3 €), lähtö lastenosasto 1. krs
17.00  Musiikki kertoo tarinaa -konsertti, näyttelytila 2. krs
17.45   Taikuri Salomaan taikaesitys, aikuistenosasto 1. krs
18.00  Kirjailijavieraana Antti Heikkinen, auditorio 2. krs
18.30  Samba Maracanan tanssiesitys, aikuistenosasto 1 krs
19.45  Tero Vaaran haastattelu, näyttelytila 2. krs
20.00 Konsertti Tero Vaara, näyttelytila 2. krs

facebook.com/Tarinoiden-Taulumäki

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Järj. Navitas Yrityspalveluiden tapahtumatuotanto, Varkauden kaupunginkirjasto ja nuorisopalvelut, Varkauden Teatteri, Suomalainen Kirjakauppa sekä lukuisat yhteistyökumppanit

Lisätiedot:
Heli Sutinen, 
Tapahtumatuottaja
Navitas Yrityspalvelut Oy
Wredenkatu 2, Navitas 1
PL / Box 1, 78201 Varkaus, Finland
Puh./Tel. +358 40 5750536
heli.sutinen(a)navitas.fi