Sää Varkaudessa

  Selkeää
  Tänään
  High 29°/Low 17°
  Selkeää
  Huomenna
  High 30°/Low 18°
  Selkeää
  Perjantai
  High 30°/Low 17°
  Selkeää
  Lauantai
  High 29°/Low 17°
  Selkeää
  Sunnuntai
  High 28°/Low 17°
  Selkeää
  Maanantai
  High 29°/Low 17°
  Selkeää
  Tiistai
  High 30°/Low 18°
+
Valitse taustaväri:

Mielenkiintoinen näyttelykesä Varkaudessa

05.06.2018

Kesällä 2018 kannattaa tulla Varkauteen tutustumaan taidenäyttelyihin. Kesäkuun alusta saakka Varkaudessa on avoinna mielenkiintoisia taidenäyttelykokonaisuuksia.

Iloa – Naivistit Varkaudessa

Avaa ovi naivistitaiteen iloon ja tarinoiden lumoon. Iloa – Naivistit Varkaudessa taidenäyttely on elokuun loppuun saakka esillä taidekeskus Väinölässä. 60 naivistin näyttelyn teema on Vuodet vaihtuvat… tarinat elävät. Lisäksi Väinölässä esitetään Adalmiinan helmi -nukketeatteriesityksiä ja järjestetään Tarinoiden taikaa -tapahtumia.
Taidekeskus on A. Ahlström Oy:n 1913 rakennuttama hirsirakenteinen kahden perheen asuintalo ja rakennuksen alkuperäinen nimi Väinölä on säilynyt arvokkaasti sen mukana talon toiminnan vaihtuessa kuvataiteen varkautelaiseksi tyyssijaksi.
www.taidekeskusvainola.fi


Maalaus Stig Jansson

TaideVarkaus60+

Yksitoista varkautelaista nuorta kiinnostui 60-luvulla taiteesta ammatiksi asti ja monella heistä kipinänä oli kaupungin luova ilmapiiri. Varkauden museoiden TaideVarkaus60+ näyttely järjestetään 1.6-26.8 viidessä eri historiallisesti merkittävässä rakennuksessa: Varkauden taidemuseo, Kaks Ruusua, Keskuskonttori, Varkauden klubi sekä ”Paulan terassi” Wredenkatu 3. 
www.varkaus.fi/museot


Taideteos Kerttu Horila

Rock Your Art

Rock Your Art -taidenäyttelyssä 9.6-12.8 nykytaiteen uusimmat tuulet ovat esillä 2018 avatun vanhan postitalon miljöössä. Päätähtenä näyttelyssä on Varkaudesta kotoisin oleva taiteilija Antti Immonen.
www.vanhapostitalo.fi


Kuvassa taiteilija Antti Immonen ja Vanhan Postitalon isäntä Janne Immonen

Via Canalia

Taipaleen kanavamuseon perusnäyttelynä on Via Canalia, joka kertoo kanavarakentamisen historiasta sekä vesiliikenteestä. Näyttely on auki elokuun loppuun saakka ja siellä on esillä muun muassa Taipaleen kanava-alueen pienoismalli vuodelta 1905, virtuaalinäyttely kanavasulutuksesta sekä elokuvia. 
www.varkaus.fi/museot

Taipaleen Vanhan Kanavan yhteismyyntinäyttely KEK 

Kanavamuseon tiloissa on kesällä 2018 yhteismyyntinäyttely, jonne jyväskyläläiset ystävykset ja kuvataiteilijat Kristiina Välke, Esa Juhana ja Kristiina Leino ovat tuoneet monipuolisen kattauksen taideteoksiaan. Katso lisätietoa näyttelyn tapahtumasivulta.

Satumaailmani -nukkenäyttely Taito Shopissa

Kesän ajan Taito Shopissa on esillä Tatiana Kourosen Satumaailmani-nukkenäyttely. 


Nuket Tatiana Kouronen