Valitse taustaväri:

Taipaleen kanava-alueella voi seurata laivaliikennettä Saimaan syväväylään kuuluvan kanavan partaalla. Ylä- ja alapuolisen vesistön korkeusero on noin viisi metriä, joten sulutus on mielenkiintoista katseltavaa. Samalla voi tutustua yli 170-vuotiaaseen kivestä rakennettuun vanhaan kanavaan ja kiertää infotauluin varustetun viehättävän kanavapolun.  Alueen keskipisteenä toimii Kanavamuseo.

Kanavamuseon perusnäyttelyssä ”Via Canalia” on esillä muun muassa Taipaleen kanava-alueen pienoismalli vuodelta 1905 ja kanavatornin vanha kalusto. Lisäksi museossa voi tutustua kanavan toimintaan virtuaalisulutuksen muodossa. Nähtävissä on myös elokuvat ”Taipaleen kanava, vilkas vesiväylä”, johon on koostettu erilaisia tapahtumia – uittoa, höyrylaivaregattaa, kanavajuhlia – Varkauden vesiltä, sekä ”Kalakukko”, varkautelaisten matka Kalakukkolotjalla lähivesille kalastelemaan ja marjastamaan.

Kanavamuseon tiloissa on myös kesällä 2018 Taipaleen Vanhan Kanavan yhteismyyntinäyttely KEK, jonne jyväskyläläiset ystävykset ja kuvataiteilijat Kristiina Välke, Esa Juhana ja Kristiina Leino ovat tuoneet monipuolisen kattauksen taideteoksiaan. Katso lisätietoja näyttelyn tapahtumasivulta.

Kesällä Kanavamuseon yhteydessä toimii Vanhan kanavan myymälä ja kahvila
Teatteriryhmä Nimettömät järjestää kanava-alueella Kesä kahdeksantoista -teatterikierroksia 6.-7.7.2018, katso tarkemmat tiedot esityksistä:
www.nimettomat.fi

Kanavamuseo on avoinna kesä-, heinä- ja elokuussa joka päivä klo 10-18, muulloin tilauksesta.
Vapaa pääsy!
 
Taipaleen kanavamuseo

Taipaleen kanava, Varkaus
Puh. 040 658 9804
Muuna aikana tilauksesta puh. 040 504 0204
Taipaleen kanavamuseo
facebook.com/taipaleenkanava