Sää Varkaudessa

  Lumisadetta
  Maanantai
  High -5°/Low -10°
  Puolipilvistä
  Huomenna
  High -9°/Low -16°
  Selkeää
  Keskiviikko
  High -6°/Low -11°
  Lumisadetta
  Torstai
  High -3°/Low -4°
  Lumisadetta
  Perjantai
  High 0°/Low -5°
  Lumikuuroja
  Lauantai
  High -4°/Low -9°
  Lumikuuroja
  Sunnuntai
  High -6°/Low -12°
+
Valitse taustaväri:

Paul Wahlin tehtaat rakennutti vuonna 1858 Varkauden Kotiseutukeskuksen kiinteistön tehtaanlääkärinä toimineelle Sannfrid Theofron Hällströmille. Hällströmin nuorimman pojan, Johannes (Hannes) Hällströmin v. 1942 kirjoittamissa muistelmissa olevan pohjapiirroksen mukaan päärakennuksessa oli seitsemän huonetta, mm tohtorin vastaaottohuone ja odotushuone. Rakennuksen suuntaisena virtasi Wahlin virta, jonka rannalla oli uimahuone.

Rouva Anna Hällström nautti luonnosta. Pihapiirissä oli paitsi keittiöpuutarha, niin myös kukkapenkkejä ja koristepensaita. Erikoisuuksia olivat pihanurmikolle kylvetyt kasvit, joiden siemenet olivat Johanneksen opiskelutoverit tuoneet Helsingistä kasvitieteellisestä puutarhasta. Harvinaisuudet olivat kasvaneet vielä v. 1941!

Hällströmillä ja hänen vaimollaan Anna Katarina Lovisa Hällströmillä oli neljä poikaa. Molempien sukujen musiikkiperinne jatkui talossa vilkkaana. Sannfrid musisoi paljon poikiensa kanssa ja Anna-vaimo opetti pianonsoittoa herrasväen lapsille. Talo toimi aikansa terveyskeskuksena ja monessa mielessä myös paikkakunnan musiikki- ja kulttuurikeskuksena.

Nykyään kiinteistö kuuluu Warkaus-seura ry:lle ja toimii Kotiseutukeskuksena. Entisen lääkärin asunnon ja väentuvan ulkoasu on saatettu alkuperäisen mallin mukaiseksi. Talossa toimii Ravintola erilaisten tilaisuuksien, kokousten, perhejuhlien, päivittäisten ruokailujen ym. pitopaikkana.

Varkauden Kotiseutukeskus
Wredenkatu 4, 78250 Varkaus
puh. (017) 552 8889
www.warkaus-seura.fi

Kahvila
Cafe Tyyskä
Wredenkatu 4,78250 Varkaus
cafetyyska@gmail.com