Sää Varkaudessa

  Täysin pilvistä
  Tänään
  High -6°/Low -10°
  Lumisadetta
  Huomenna
  High -9°/Low -16°
  Selkeää
  Keskiviikko
  High -6°/Low -11°
  Lumikuuroja
  Torstai
  High -3°/Low -6°
  Lumisadetta
  Perjantai
  High 0°/Low -5°
  Lumikuuroja
  Lauantai
  High -3°/Low -9°
  Lumikuuroja
  Sunnuntai
  High -6°/Low -11°
+
Valitse taustaväri:

Taipaleen kanava-alueella voi tutustua 170-vuotiaaseen vanhaan kanavaan ja Kanavamuseoon. Aluetta kiertää Kanavapolku, jonka infotauluissa on tietoja kanavan historiasta. Mielenkiintoista on myös seurata veneiden ja laivojen sulutusta toiminnassa olevan kanavan partaalla. Kanavarannalla on Kesä kahdeksantoista -teatterikierroksia 6.-7.7.  , katso tarkemmat tiedot esityksistä:
Teatteriryhmä Nimettömät Kesä kahdeksantoista

Kanavamuseon perusnäyttelyssä ”Via Canalia” on esillä muun muassa Taipaleen kanava-alueen pienoismalli vuodelta 1905 ja kanavatornin vanha kalusto. Lisäksi museossa voi tutustua kanavan toimintaan virtuaalisulutuksen muodossa. Nähtävissä on myös elokuvat ”Taipaleen kanava, vilkas vesiväylä”, johon on koostettu erilaisia tapahtumia – uittoa, höyrylaivaregattaa, kanavajuhlia – Varkauden vesiltä, sekä ”Kalakukko”, varkautelaisten matka Kalakukkolotjalla lähivesille kalastelemaan ja marjastamaan.

Kanavamuseon tiloissa on kesällä 2018 Taipaleen Vanhan Kanavan yhteismyyntinäyttely KEK, jonne jyväskyläläiset ystävykset ja kuvataiteilijat Kristiina Välke, Esa Juhana ja Kristiina Leino ovat tuoneet monipuolisen kattauksen taideteoksiaan. Katso lisätietoja näyttelyn tapahtumasivulta.

Kesällä Kanavamuseon yhteydessä toimii myös Vanhan Kanavan puoti ja kahvila, jotka ovat  avoinna koko kesän päivittäin klo 10-18.

Katso Timo Heinosen tunnelmalliset kuvat: Taipaleen vanhan kanavan kauneutta

Aukioloajat
Kanavamuseo on avoinna 1.6. – 31.8. klo 10 – 18.
Vapaa pääsy!

Yhteystiedot

Taipaleen kanava, Varkaus
Puh. 040 658 9804
Muuna aikana tilauksesta puh. 040 504 0204
taipaleenkanava@gmail.com
Taipaleen kanavamuseo
facebook.com/taipaleenkanava