Sää Varkaudessa

  Mahdollisesti sadetta
  Tänään
  High 20°/Low 14°
  Täysin pilvistä
  Huomenna
  High 22°/Low 14°
  Mahdollisesti sadetta
  Sunnuntai
  High 21°/Low 12°
  Täysin pilvistä
  Maanantai
  High 19°/Low 12°
  Mahdollisesti sadetta
  Tiistai
  High 18°/Low 11°
  Mahdollisesti sadetta
  Keskiviikko
  High 16°/Low 11°
  Puolipilvistä
  Torstai
  High 17°/Low 9°
+
Valitse taustaväri:

Maalaus yllä Reijo Kivijärvi

Taidekeskus Väinölä on idyllinen puutalo koivujen katveessa Varkauden keskustassa.  Kolmessa galleriahuoneessa -Valkoinen sali – Sininen hetki – Iltarusko – järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä läpi vuoden. Lisäksi talossa on laaja peruskokoelma grafiikkaa, akvarelleja ja veistoksia. Väinölässä on kahden taiteilijan ateljeet, ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike- ja julistemyymälä. Kävijät voivat levähtää kodikkaassa kahviossa.

Jo perinteeksi muodostunut, suosittu naivistien kesänäyttely on vuonna 2017 nimeltään ”Iloa  yhdessä täällä Pohjantähden alla – Naivistit Varkaudessa”. Näyttelyn yhteydessä järjestetään koko perheelle suunnattuja paperinukketeatteriesityksiä ja taideseikkailuja. Lisäksi Wäinölä areenalla on paneelikeskusteluja ja musiikkiesityksiä. 

Väinölä on alun perin A.Ahlströmin Oy:n 1913 rakennuttama hirsirakenteinen kahden perheen asuintalo, joka toimi virkailijoiden asuntoina vuoteen 1983 saakka. Rakennuksen alkuperäinen nimi Väinölä on säilynyt arvokkaasti mukana toiminnan vaihtuessa kuvataiteen varkautelaiseksi tyyssijaksi.

Maksuton sisäänpääsy
Naivistit -näyttelyyn pääsymaksu 5 € (kesänäyttely)

Taidekeskus Väinölä
Ahlströminkatu 8-10, 78250 Varkaus
puh. 0400 487 401
www.taidekeskusvainola.fi
www.facebook.com/Taidekeskus-Väinölä