Valitse taustaväri:

Maalaus yllä Sinikka Hurskainen

Taidekeskus Väinölä on idyllinen puutalo koivujen katveessa Varkauden keskustassa.  Kolmessa galleriahuoneessa -Valkoinen sali – Sininen hetki – Iltarusko – järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä läpi vuoden. Lisäksi talossa on laaja peruskokoelma grafiikkaa, akvarelleja ja veistoksia. Väinölässä on taiteilijan ateljee, ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike- ja julistemyymälä. Kävijät voivat levähtää kodikkaassa kahviossa.

Kesäisin Väinölä muuttuu suositun ILOA – Naivistit Varkaudessa näyttelyn kodiksi. 60 naivistin näyttelyn teema 2019 on ILOA – ELÄMÄÄ. Taidenäyttelyn yhteydessä järjestetään taideseikkailu Pupun suunnistus, jossa puput ovat loikkineet näyttelyteosten sekaan.

WÄINÖLÄ-PIHAPIIRIN TAPAHTUMIA on viikottain heinäkuusta elokuun alkuun monin eri teemoin.

Lisäksi Väinölässä esitetään NUKKETEATTERINÄYTÖKSIÄ. Pupun ihmetys -sadun on kirjoittanut, teatterinuket ja lavastuksen tehnyt nukketeatterikasvattaja Marja-Muusa Hämäläinen, joka myös esittää tarinan.

KALAKUKKO-KATUJUNAN koti on myös Taidekeskus Väinölässä. Ajelulle pääsee 9.-30.7. tiistaisin ja torstaisin klo 14 ja 15 Varkaus 90 vuotta -juonnolla, kierrokset juontaa Marja-Muusa Hämäläinen. 
Kalakukko-katujuna tekee tilausajoja kesällä. Juna on katettu, ikkunat ovat avoimet ja junaan mahtuu 30 henkilöä. Tarvittaessa järjestetään teemaopastuksia.

Väinölä on alun perin A.Ahlströmin Oy:n 1913 rakennuttama hirsirakenteinen kahden perheen asuintalo, joka toimi virkailijoiden asuntoina vuoteen 1983 saakka. Rakennuksen alkuperäinen nimi Väinölä on säilynyt arvokkaasti mukana toiminnan vaihtuessa kuvataiteen varkautelaiseksi tyyssijaksi. 

Taidekeskus Väinölä
Ahlströminkatu 8-10, 78250 Varkaus
puh. 0400 487 401
www.taidekeskusvainola.fi
www.facebook.com/Taidekeskus-Väinölä