Sää Varkaudessa

  Täysin pilvistä
  Maanantai
  High -5°/Low -9°
  Puolipilvistä
  Tiistai
  High -8°/Low -16°
  Selkeää
  Keskiviikko
  High -6°/Low -11°
  Lumikuuroja
  Torstai
  High -2°/Low -4°
  Jääkuulia
  Perjantai
  High -1°/Low -6°
  Lumikuuroja
  Lauantai
  High -4°/Low -14°
  Pilvistä
  Sunnuntai
  High -5°/Low -12°
+
Valitse taustaväri:

Naivistimaalaus yllä Stig Jansson

Taidekeskus Väinölä on idyllinen puutalo koivujen katveessa Varkauden keskustassa.  Kolmessa galleriahuoneessa -Valkoinen sali – Sininen hetki – Iltarusko – järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä läpi vuoden. Lisäksi talossa on laaja peruskokoelma grafiikkaa, akvarelleja ja veistoksia. Väinölässä on kahden taiteilijan ateljeet, ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike- ja julistemyymälä. Kävijät voivat levähtää kodikkaassa kahviossa.

Kesäisin Väinölä muuttuu suositun Iloa – Naivistit Varkaudessa näyttelyn kodiksi. 60 naivistin näyttelyn teema 2018 on Vuodet vaihtuvat… tarinat elävät. Taidenäyttelyn yhteydessä järjestetään Tarinoiden taikaa -tapahtumia, joissa voi tavata naivistitaiteilijoita pensseli kädessä ja sydän avoinna kertomassa omasta tiestään taiteilijaksi ja tarinankertojaksi. Kuulet myös runoja ja kertomuksia satujen kirjoittamisesta.

Lisäksi Väinölässä esitetään nukketeatterinäytöksiä ”satusetä” Zacharias Topeliuksen sadusta Adalmiinan helmi. Sadun on tähän päivään sovittanut, teatterinuket ja lavastuksen tehnyt nukketeatterikasvattaja Marja-Muusa Hämäläinen, joka myös esittää tarinan.

Väinölä on alun perin A.Ahlströmin Oy:n 1913 rakennuttama hirsirakenteinen kahden perheen asuintalo, joka toimi virkailijoiden asuntoina vuoteen 1983 saakka. Rakennuksen alkuperäinen nimi Väinölä on säilynyt arvokkaasti mukana toiminnan vaihtuessa kuvataiteen varkautelaiseksi tyyssijaksi. 

Naivistit -näyttelyyn pääsymaksu 5 € , lapset maksutta, ryhmät yli 10 hlöä 3 €. Lunastettu näyttelylippu voimassa koko kesän.

Taidekeskus Väinölä
Ahlströminkatu 8-10, 78250 Varkaus
puh. 0400 487 401
www.taidekeskusvainola.fi
www.facebook.com/Taidekeskus-Väinölä