Sää Varkaudessa

  Mahdollisesti lumisadetta
  Perjantai
  High -3°/Low -6°
  Lumikuuroja
  Huomenna
  High -5°/Low -11°
  Lumikuuroja
  Sunnuntai
  High -11°/Low -14°
  Täysin pilvistä
  Maanantai
  High -13°/Low -18°
  Pilvistä
  Tiistai
  High -11°/Low -12°
  Lumikuuroja
  Keskiviikko
  High -4°/Low -5°
  Lumisadetta
  Torstai
  High 2°/Low 1°
+
Valitse taustaväri:

Maalaus yllä Reijo Kivijärvi

Taidekeskus Väinölä on idyllinen puutalo koivujen katveessa Varkauden keskustassa.  Kolmessa galleriahuoneessa -Valkoinen sali – Sininen hetki – Iltarusko – järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä läpi vuoden. Lisäksi talossa on laaja peruskokoelma grafiikkaa, akvarelleja ja veistoksia. Väinölässä on kahden taiteilijan ateljeet, ammattitaitoinen kehystämö sekä taiteilijatarvike- ja julistemyymälä. Kävijät voivat levähtää kodikkaassa kahviossa.

Jo perinteeksi muodostunut, suosittu naivistien kesänäyttely on vuonna 2017 nimeltään ”Iloa  yhdessä täällä Pohjantähden alla – Naivistit Varkaudessa”. Näyttelyn yhteydessä järjestetään koko perheelle suunnattuja paperinukketeatteriesityksiä ja taideseikkailuja. Lisäksi Wäinölä areenalla on paneelikeskusteluja ja musiikkiesityksiä. 

Väinölä on alun perin A.Ahlströmin Oy:n 1913 rakennuttama hirsirakenteinen kahden perheen asuintalo, joka toimi virkailijoiden asuntoina vuoteen 1983 saakka. Rakennuksen alkuperäinen nimi Väinölä on säilynyt arvokkaasti mukana toiminnan vaihtuessa kuvataiteen varkautelaiseksi tyyssijaksi.

Maksuton sisäänpääsy
Naivistit -näyttelyyn pääsymaksu 5 € (kesänäyttely)

Taidekeskus Väinölä
Ahlströminkatu 8-10, 78250 Varkaus
puh. 0400 487 401
www.taidekeskusvainola.fi
www.facebook.com/Taidekeskus-Väinölä